Ufrivillig barnløshed kræver evne til tålmodighed

Ufrivillig barnløshed kræver evne til tålmodighed

Ufrivillig barnløshed er en proces. En proces, der kræver evne til at rumme - og evne til tålmodighed. Ufrivillig barnløshed kræver evne til tålmodighed med processen. Uden denne evne kan det blive smertefuldt. 

For de fleste kvinder, der beslutter sig for at få børn, er det sådan, at når først proces 'ønsket om at få børn' er gået igang, så må det gerne være NU. Og helst igår. 

Tiden bliver pludselig en svær størrelse. Det kan være svært at rumme uvisheden. Det kan være svært at have tålmodighed. Derfor bliver det også svært at læne sig tilbage i processen og have tillid. 

Som ufrivillig barnløs er det svært at få at vide, at du 'bare skal tænke på noget andet'  ... For hvordan pokker gør jeg det, når ønsket og længslen er så stor? Og endnu mere særligt: Hvordan gør jeg det i IVF-behandling, hvor jeg skal stikke mig kl. 'det' og kl. 'det'. Næsespray og hormoner kl. 'det'? 

Det er om noget andet virkeligt svært at tænke på noget andet, når hele ens hverdag er gennemsyret af fertilitetsbehandling. Når barnløsheden ses på nattebordet, på køkkenbordet i form af tabeletter, skemaer, hormoner og kanyler. 

Min erfaring er, at det er en god ide at opøve evne til tålmodighed. Det er en god ide at opøve din evne til at være med nu'et, som det udspiller sig. At rumme og møde handler om at give alt det i dit liv, der er der, lov til at være der. Dine tanker og dine følelser. Giv dig selv lov til at trække vejret igennem det . 

Utålmodighed opstår, når du ønsker nu'et til at være et andet nu, end det er.  Det er også her, at der opstår stor smerte i livet. Når dit håb, dine drømme og længsler bliver en hindring for at møde 'livet som det er.' 

Træn din evne til tålmodighed

Vidste du, at din evne til tålmodighed kan trænes? At du kan træne din evne til at møde livet, som 'det er'?

Vidste du, at det er disse evner, du kan træne, når du træner mindfulness i forløb - i fastlagte programmer? 

Kunne du have lyst til at rumme det svære og lære tålmodighed i processen? 

Så har du muligheden for at være med på Powerflow Online Mindfulness. 

Du kan læse mere om det ved at trykke på billedet herunder: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *